Nikar ne obliznite kavne žličke!

Poslovni bonton z Marto Kos Marko

V sredo 24.03. je odpihnilo že četrti Veter. Vsi, ki nas berete, že veste, da gre za dogodke, ki se najprej začnejo s predavanjem, nato pa se nadaljuje s prijetnim druženjem ter navezovanjem družabnih in poslovnih stikov.

Tokrat nas je govornica mag. Marta Kos Marko prepričala s svojim nastopom že v naprej, saj smo se dogodka udeležili kar v lepem številu. Zasedli smo vse sedeže na ��udoviti lokaciji Restavracije Borbona. Če prav ugibam , se je število obiskovalcev vrtelo  kar blizu številke 100, vendar je kljub temu bilo samo vzdušje prijetno domače.

Veter na Promarketu 17.3.2010 12-45-11Organizatorjem  Vetra, ki so se tokrat sprehajali med nami v privlačnih, v oči vpadajočih majčkah, predvsem z zanimivim sloganom (mislim, da si je prav vsak zapomnil, da fižol povzroča veter :) ) so zopet prekosili vsa pričakovanja. Brez kančka slabe vesti lahko pohvalim predavanje, okusno pripravljeno hrano ter pijačo ob kateri je bilo na koncu prav prijetno poklepetati ter spoznati nove ljudi.
Tema predavanja »Poslovni bonton – investicija v poslovno odličnost« , pa je mene pripravila do razmišljanja (po pravici povedano, zadnje čase zame dokaj redek pojav :) ). Ugotovila sem, da so določena pravila v poslovnem bontonu dokaj toga in trdno zakoreninjena, naprimer, ko govorimo o barvi oblek, nošenju nakita, nagovarjanju glede na nadrejenost-podrejenost… in nikakor ne hodi vzporedno z modo in časom…

Z vami bom delila, malo za šalo, malo za res, « 5 cvetk«, ki so se usidrale v moj spomin:

 • Že res, da se že najde nekaj moških, ki si odstranjujejo nadležne dlake (vsaj vsi profesionalni plavalci);  vendar je za ženske britje vnaprej zapovedano, medtem, ko lahko moški večina svojih odvečnih dlak le zakrijejo in potlačijo pod obleko… Jaz sem za peticijo: Vsi brez dlak vsaj pod pazduho, v nosu in ušesih!
 • Le zakaj bi morali spodbujati sivino, črnino in modrino (seveda govorim le o dolgočasni temno modri barvi), če pa je že sama narava poskrbela, da imamo okoli sebe tudi veliko rumene, rdeče, vijolične, kričečo modre in strupeno zelene…? Mogoče barve spodbujajo zaspanost in nekreativno razmišljanje, vsaj naši politiki so nam v tak dokaz…  Tu bi bonton lahko malo spremenili in dodali barve!
 • Po sodobnem poslovnem bontonu je moškim omogočeno nositi ozko maj����ko, ki nam spodbuja domišljijo in lahko jasno vidimo kje so vsi bicepsi in ostale obline; medtem pa moramo biti ženske še vedno vse zapete in minimalizem nikakor ni dovoljen, čeprav je povsod okoli nas recesija?!
 • No, vsem v poslovnem svetu je menda jasno, da morajo črte na kravati potekati proti srcu; medtem se bom jaz verjetno do konca življenja spraševala, le  zakaj naj bi bilo to pomembno… ??!!
 • In pa še en smrtni greh, ki ga nikakor ne smemo zagrešiti. Nikar, ampak res nikar ne obliznite žličke potem, ko ste si pomešali kavico z njo… Khm….  in tako gre v nič najboljši del kave – slastna, dobra penca!

Dolgo sem premišljevala kako naj zaključim tale sestavek. Jah, pod kožo smo vsi krvavi. Vsi se po spanju prebudimo zmečkani. Vsi najprej letimo v kopalnico, da si umijemo zobe, ker je sam zadah neprijeten še za nas same. Vsi smo se že kdaj spotili. Vsi od časa do časa povzročamo čudne, smešne in za nekatere nesprejemljive zvoke, ki prihajajo iz različnih odprtin na našem telesu… Le zakaj se delamo, da to ne obstaja?! Le zakaj ��������elimo prikriti vse te stvari?! In zakaj se že ob pogovoru o njih počutimo bedasto, neumno in neugodno? Nimam odgovorov… Zagotovo je le eno: Fižol povzroča vetrove in tale Veter nas je dobro prevetril����� Prosim še za veliko takih Vetrov, pa čeprav ne bodo čisto po poslovnem bontonu…. :) !Mogoče vas zanima tudi:


Značke: , , , , ,


2 odzivov na “Nikar ne obliznite kavne žličke!”

 1. Bosstjanz je rekel/rekla:

  ODLICNO SPISANO! Kavno zlicko pa bom se oblizal in kravate pa imam tut s kakimi nesrcnimi crti. Pa kaj pol- glavno, da piha ane? Dekleta in fantje super ste.

 2. Nada je rekel/rekla:

  Hvala Bosstjanz. Včasih človek prav potrebuje kakšno spodbudno besedo in tvoja je prav na mestu. In ja, pihalo še bo! Če se pa kdaj srečava, je razpoznavni znak obliznjena kavna žlička :-)