Veter je prinesel klobuke!

Meni so bili všeč vsi Vetrovi, ki smo jih organizirali do sedaj. Uživala sem v vsakem od njih, našla nekaj zase v predavanju vsakega od govorcev in še bolj navdušeno po samem predavanju nadaljevala druženje z obiskovalci. Na ta način spoznala nove prijatelje ali pa vsaj poglobila obstoječa znanstva in priznam, da danes na ta Vetrovna srečanja gleda, kot da bi odšla na žur, družabni dogodek, ogled predstave ali kaj podobnega. In ker Veter obiskujeva skupaj z možem in če narahlo zamižim na eno oko in pozabim, da sem organizator (torej tisti, ki pred tem tudi malce gara) in da sem takorekoč na dogodek jaz povabila njega, si lahko predstavljam, kot da me mož enkrat mesečno popelje na večerjo, kjer se druživa s prijatelji, popijeva kakšen kozarec vina in zraven prisluhneva zanimivi temi.

Kar je pri tem najlepše pa je to, da se imava po tem še nekaj tednov o čem pogovarjati :)

A ne glede na to, da je vsak Veter po svoje krasen in zanimiv, je moj do sedaj najljubši februarski, tisti, kjer nam je Nastja Mulej predavala o kreativnem razmišljanju pod barvastimi klobuki.

Začelo se ni najbolje. Ves dan je naletaval sneg in že od samega jutra so ljudje zamujali na sestanke, svoje jeklene konjičke so komajda izkopavali izpod vse višje plasti snega. Ob 18:00, ko naj bi se Veter začel v Glažuti ni bilo še niti enega gosta, niti naše predavateljica šeni prišla in mi smo se pošteno ustrašili za svoje postavice, saj bi nas moralo 5 zaposlenih, ki nas je nekako pravočasno prijadralo do tja, pojesti vso za goste pripravljeno hrano.

Ob 18:05 je prišla govornica ….juhej, a ker gostov še vedno ni bilo, smo ��e debatirali o prestavitvi na naslednji termin in možnem konzerviranju (hec, hec) pripravljene hrane. A do 18:30 se nas je le zbrala prijetna druščina 14 ljudi (pričakovali smo jih najmanj še enkrat toliko), ki se je v sproščenem vzdušju posedla okrog Nastje in predavanje se je začelo. Predvidenih 45 minut je Nastja na našo željo podaljšala  … hmmm … ne vem na koliko … vem le, da sta prvi dve uri minili v trenutku :) .

Vsi do zadnjega smo bili veseli, da se nismo uklonili vremenu in si pred snegom umaknili na Veter, ki nam je na glave potisnil barvaste klobuke, ki jih še danes vztrajno nosimo.

Nastja predava po sistemu De Bonovih metod za zavestno in bolj učinkovito razmišljanje in iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da stvar UČINKUJE!

Takoj naslednji dan po Vetru smo imeli sestanek točno po sistemu šestih barvnih klobukov in sproducirali kup zanimivih idej.

Da ne bo vsem tole s klobuki popolna neznanka naj povem, da De Bono pravi, da je usmerjeno razmišljanje bolj produktivno, saj ponavadi na sestankih vsi govorimo vsevprek ali pa govori le eden (navadno šef) ostali pa sedijo in se čohajo po riti ter vrtajo po nosu ter komaj čakajo, da odidejo domov. S klobuki pa sestanek (ali pa le svoje lastno razmišljanje) vodiš preko različnih faz in se vsaki posvetiš enakovredno.

Vsi bi seveda želeli imeti sestanke, kjer se kreše pozitivnih idej, kjer nihče ne kritizira in vsi le z navdušenjem ploskajo, kajne?

A le pomislite, le kdo si v resnici želi dolgočasnih sestankov, kjer bi vsi nastreljali 100 izrednih idej, kjer bi bila ena boljša od druge, vsi bi ploskali, sploh ne bi pomislili na nevarnosti, ki prežijo v ‘zunanjem svetu’ in kjer bi konec koncev morali vseh 100 idej realizirati … in najbrž naslednjih 10 let ne bi rabili nobenega novega sestanka, saj bi še vedno vsi delali na vseh teh izjemnih idejah izpred 100 let??!!

Več o konkretnih klobukih pa še sledi.Mogoče vas zanima tudi:


Značke: , , ,


4 odzivov na “Veter je prinesel klobuke!”

 1. ta pametna je rekel/rekla:

  Meni se še vedno ni uspelo udeležiti nobenega vašega Vetra. Ampak sliši se pa res zanimivo in vredno ogleda. Kako hudiča pa vam znese za tako nizko vstopnino organizirati pojedino in še takega govorca??!! A bo na naslednjem Vetru res Marta Kos?? Kar ne morem verjet….

 2. Saša je rekel/rekla:

  Ta pametna, no, no, na naših dogodkih nimamo ravno POJEDINE, čeprav je hrane dovolj, da se napolnijo tudi tisti najbolj prazni želodčki.
  Si pa očitno res kar bistra deklina, saj si kaj hitro na kalkulator vrgla nekaj logičnih številk in se čudila izračunu. Ja, takšne dogodke je precej težko peljati, saj kljub želji po zanimivih dogodkih in kljub dobrim povezavam z možnimi govorci, ki so velikokrat pripravljeni predavati tudi brezplačno, je težko najti prostor, ki bi gostil druščino 20-40 vedoželjnih ljudi.
  Kar nekaj časa smo se trudili najti lokal, ki mu ne bi bilo težko nuditi prostor in prijaznega natakarja, v zameno za obljubo, da bomo prijazno širili lepo besedo o njihovi gostoljubnosti.
  Najprej so bili nadvse prijazni v Glažuti, sedaj pa se zaradi prostorskih omejitev selimo v Borbono. Hrana je bila v Glažuti za prste obliznit in prepričana sem, da v Borboni ne bo nič slabše.
  Marta pa res, pride …. ravno danes sva si izmenjali maile v povezavi z njenim marčevskim predavanjem. Res sem bila tudi sama navdušena, ko se je tako hitro in prijazno odzvala na moje povabilo, da bi bila ravno ona naša naslednja predavateljica. Ta pametna, pridi no, pridi nas obiskat na naslednji Veter!

  Lahko pa nas najprej obiščeš na sejmu marketinga Promarket, ki bo od 17-19 Marca na GR. Tam bomo tudi mi … srečala nas boš lahko v predverju – tam kjer je garderoba in recepcija. Nas 5 se bo v zelenih majicah in belih vetrovkah z zanimivim napisom smukalo naokrog in delilo CD-je. Če boš imela še malo sreče, boš lahko prišla celo do brezplačne vstopnice za naš naslednji Veter v sredo 24. marca.

 3. šeldi je rekel/rekla:

  Ker sem jaz bolj človek vizualizacije me je tale sistem barvastih klobukov prav navdušil. Ta pametna, jaz pa sem bila na enem Vetru, in to prav na tem, februarskem…..res je bila super tema in predavanej. Pojedine pa ni bilo, samo okusen prigrizek. Splača se ti enkrat pomatrat in “prisopihat” na en Veter. Mogoče se pa še spoznava…..

 4. Nada je rekel/rekla:

  …in idealna prilika se ti ponuja že to sredo. Malo pobrskaj po Amecovi spletni strani ali pa se nam pridruži (če se še nisi) na Facebooku, pa boš prejela veliko koristnih informacij. Že sama govornica na tem Vetru – Marta Kos ter še Amecovo povabilo, da je tokratni Veter celo brezplačen sta zelo dobra razloga, da se vidimo!