Po Vetru vetrovno

Moji vtisi po Vetru v novembru

Sredi tedna smo. En navaden dan. Sreda, kot že mnogo sred pred tem. Pa ne, da bi se ta dan kaj razlikoval od drugih dni v tednu. Kot ponavadi se začne že zgodaj zjutraj. Kot delovna ženska ter mati dveh otrok (ter lastnica dveh domačih živali :) ), mi lahko verjamete, da dela nikoli ne zmanjka. Če bi dan trajal 26 ur, pa bi bil še vedno prekratek…

Vsak dan ena in ista zgodba. Se to mogoče dogaja tudi vam? Se vam je že kdaj zazdelo, da nimate prav nič od življenja? Se vam je že zgodilo, da niste vedeli kateri dan v tednu smo, saj je dan na las podoben prejšnjemu? Da ne omenim, da se ne spomnim več, kdaj sem si vzela uro ali dve in odšla na kavico s prijateljico. Moje vezi z znanci vzdržujem (če jih sploh) le še preko mejlov in pa facebooka. Še za klepet preko telefona zadnje čase nimam prav veliko časa. Če pa se že poslužim mobitela, pa raje napišem sms. Le kdaj ste se nazadnje ustavili, si oddahnili in privoščili malo sprostitve? Sprostitve, ko vas ne bi zapekla vest, kaj vse koristnega bi lahko postorili v tistem času, ki ste si ga odtrgali za odmor. Jaz sem si ga in to 18. novembra 2009. Malo pred 18.00 uro zvečer sem se odpravila na čisto nov dogodek, na srečanje, ki ga je organiziralo podjetje Amec in ga poimenovalo Veter.

V prijetnem okolju Restavracije Glažuta se nas je zbral majhen krog zelo različnih, a po drugi strani zelo podobnih si ljudi. Ljudi, ki smo že skoraj pozabili kako pomembno je vzdrževati medčloveške odnose, se z ljudmi srečevati v živo, se z njimi pogovarjati, navezovati nove življenske ali pa poslovne vezi. Ena izmed zelo pomembnih stvari, ki pa jih kaj preveč pogosto pozabljamo je, da moramo iz dneva v dan rasti, širiti svoja obzorja in ob vsem skupaj še uživati.

Srečanje se je začelo z zelo zanimivim predavanjem Petra Babarovića z naslovom Z vrednotami nad krizo. Že po nekaj minutah se je predavanje prelevilo v zelo sproščeno delovno delavnico, kjer smo spoznali nekaj o Ki Aikidu ter znanje prenesli tudi v vsakdanje življenje. Po končanem predavanju smo se imeli priložnost na kratko spoznati z vsemi udeleženci. In moram priznati, da kljub temu, da sem izredno zaprt in dokaj sramežljiv človek, sem brez problemov navezala nove stike in ob tem nadvse uživala, saj je vse potekalo nadvse sproščeno in spontano.

Je že res, da je vse skupaj slišati kot velika hvala, saj človek nikakor ne more verjeti le besedam. Moj odhod na Veter je bil dokaj negotov, saj me je doma čakalo še kup dela, saj je bilo potrebno spraviti spat otroka, saj je bilo potrebno  … pa kaj bi naštevala… V nasprotju z mojim pričakovanji pa sem preživela neverjetne štiri ure (načrtovani sta bili le dve, vendar smo na željo večine srečanje podaljšali, kar le dokazuje resničnost mojega opisa) na zelo zanimivem predavanju, v družbi novih, zelo zanimivih ljudi. Se že veselim naslednjega srečanja!


Mogoče vas zanima tudi:


Značke: , , , ,


7 odzivov na “Po Vetru vetrovno”

 1. Saša je rekel/rekla:

  Nada, tole tvoje navdušenje sem jaz imela priložnost poslušati tudi v živo. Veš kako lepo se sliši, ko nekdo pripoveduje, da se je počutil prijetno?!

 2. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Ja, verjamem. Upam, da bo uspelo tudi v nadalje ohranjati enako energijo Vetra.

 3. ta pametna je rekel/rekla:

  Jaz sem tudi že prijateljica Vetra na Facebook-u. Le kdo me prepozna? :-)

 4. Saša je rekel/rekla:

  Hmmm, le kako naj te prepoznamo med 100 (ok, danes šele 99) prijatelji Vetra? No, eko vsaj tretjina odpade, ker niso tapametnA, ampak tapametEN …. drugače pa je težka, ker nihče tam nič ne pametuje, po slikcah sodeč pa čisto vse izgledajo pametne :)

 5. ta pametna je rekel/rekla:

  Ja, mogoče se pa kdaj udeležim tegale vašega Vetra in bom lahko potem tudi na FB pametovala… :-)

 6. šeldi je rekel/rekla:

  Vetra v pravem pomenu besede sicer ne maram preveč, mi je pa všeč beseda. Spominja me na “vse živo”. Mogoče vas pa res enkrat pridem pogledat. Se že ve tema naslednjega vetra?

 7. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Kaj več o januarskem Vetru, si lahko prebereš tu: http://www.amec.si/veter/januarski-veter/
  Vabljena pa tudi na Facebook, kjer se lahko pridružiš naši vetrovni skupini.
  Upam, da se kdaj srečamo in vidimo!

Pusti odziv