Kreativnosti ne manjka

Naša Nina me je spodbudila, da se tudi jaz potrudim in poskušam predlagati kakšno svojo idejo za na natečaj. Baje se talajo majčke in dobrih se nikoli ne branim ;)

Ideja že ideja, ampak kaj ko ne vem kako to zrisati …. no, pa zrisati na papir bi še šlo, a kako to vtakniti v računalnik in spraviti na blog??? Vam povem, da sem se našvicaŁa fuŁ. Sem najprej preiskala vse gori in doli, da sem našla slikico prazne majčke. Še sreča, da je naš oblikovalec nekoč poslal predlogo z 12 majčkami, kjer mu je za zadnji dve zmanjkalo idej in je pustil prazni. Pa sem sliko povečala (zoomirala), pritisnila print screen, si to sliko prilepila drugam, obrezala nepomembne stvari in Voila ….. slika z belo prazno majčko je bila pripravljena.

In potem je bilo potrebno najti sliko CD-ja. In to ne kar kakšnega CD-ja. Ne v ovitku, ne v kupu razmetanih CD-jev, ne z napisom Saška Lendero, potrebno je bilo najti fotografijo lepe prazne zgošenke. In smo našli tudi to, le da je bil hudič postavljen na bordo rdeče ozadje, ki se ga nikakor nisem znala rešiti. Ja, ja, saj vem, nisem se dovolj dobro poglobila v osnove PhotoShopa, zdaj pa imam, kar imam.

Pa smo tudi to uspeli nekako porezati. Potem pa smo vse skupaj (sliko majice, sliko zgoščenke in naš logotip) le še v Paint (Slikarja) spravili, ustrezno pomanjšali, dodali tekst (kar je popolnoma enostavno narediti kar v Paintu) in…Voila, zadeva je tukaj! Ni ravno oblikovalski dosežek, a zagotovo vreden ene 100% bombažne majčke, a?

tshirt-idejaNo, pa malce bolj resno; Nina me je spodbudila h kreativnemu razmišljanju, …. to že, vendar sem takoj od kreative prešla k logičnim operativnim vprašanjem;Kako se stvari lotiti? Kje dobiti ustrezne slike, oblike, šablone in kako zadevo dokončati, če oblikovanje ni ravno nekaj, s čimer si služiš kruh. No, jaz sem stvar nekako rešila, čeprav na (pre)dolg in zagotovo napačen način, vam, ki pa bi vseeno poskusili, pa v pomoč teh nekaj mojih korakov.

Če želite sliko bele prazne majice tudi vi in bi se želeli tudi sami preizkusiti v klikanju, brskanju in trmastem vztrajanju, da ustvarite nekaj svojega, se mi oglasite na mail sasagercar@gmail.com , z veseljem vam bom posredovala majico v večjem formatu. Pa veselo ustvarjanje želim!


Mogoče vas zanima tudi:


Značke: , , , , ,


16 odzivov na “Kreativnosti ne manjka”

 1. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Bravo za ves trud in iznajdljivost! Sem prepričana, da bodo fantje prav radi pogledali dekleta v taki majčki. Kaj bomo pa me revce gledale? Prosim še za idejo kakšno majčko bodo nosili naši sodelavci….

 2. Saša je rekel/rekla:

  So me o tem že spraševali naši moški, a moja domišljija ne sega tako daleč, da bi lahko tudi zanje pogruntala kaj duhovitega in izvirnega na temo digitalnih medijev (CDjev, DVDjev …), razmnoževanja, izobraževanja, dogodkov …Hmmm!
  Bodo pač majčko podarili svoji dragi!
  Sicer pa; naj tudi moški dajo svoji domišljiji prosto pot in naj sami pogruntajo kaj duhovitega in izvirnega! Konec koncev lahko zadevo le opišejo, pa jo bo kakšen drug majster zrisal ;)
  Nada, imaš ti kakšno zamisel? Ti si ponavadi polna duhovitih domislic.

 3. ta pametna je rekel/rekla:

  Jaz predlagam, da vašim fantom oblikujete kratke hlačke – se bo verjetno takoj našlo en kup primernih sloganov.

 4. Saša je rekel/rekla:

  Ta pametna; vidim, da ima noc svojo moc ;) Daj nam danes ponoci mavrzi se kak slogan pa bomo sli v delo.

 5. Saša je rekel/rekla:

  Ta pametna; a slogan “za vsebino morate poskrbeti sami” bi pasal na moske hlacke? Sicer ustrezneje spredaj, a konec koncev tudi na zadnji strani ne bi bil povsem izven konteksta. Zoprno je edino to, da nikamor ne bi mogli napopati ne CD-ja, niti ne kaksne slike seminarja, saj bi iluzija s tem popolnoma zbledela. :)

 6. ta pametna je rekel/rekla:

  He, he, he…. Meni trenutno pride na pamet samo…
  Napis spredaj:
  - rok uporabe je potekel
  - ga še iščem
  Za sliko pa, kaj čem reč…. škoda, da ne prodajate npr. povečevalnih stekel… :-)
  Napis zadaj:
  - Ups! Nisem bil jaz!
  Mogoče bo pa noč plodna, pa se javim raje takrat… :-)

 7. Saša je rekel/rekla:

  Rok uporabe je potekel in potem spodaj Amec? Čak, a si ti zdaj o čem drugem govorila, kot o Amecu in našem delu? :)

 8. ta pametna je rekel/rekla:

  Jah, vsaka stvar ima dve strani. Tudi CD :-)
  Na eni strani piše “Rok uporabe je potekel”; na drugi pa “Našim CD jem nikoli! Amec” ali pa na eni strani “Ga še iščem”, na drugi pa: “Kje je Amec-ov CD?” in na koncu “Kdo je ukradel moj CD?” in na drugi “Ups! Nisem bil jaz! Mi spohamo svoje! Amec”

 9. Saša je rekel/rekla:

  Bravo Tapametna, vsi so super. Sploh mi je vsec zadnji.

 10. Saša je rekel/rekla:

  Tapametna; zdaj imam pa se eno dilemo, namrec taksna sponzorska oblacila so namenjena temu, da jih ljudje nosijo in jih vidi cim vec ljudi, s tem pa se povecuje brand doloceni firmi ali produktu. Ajde, predvidevajmo, da se bo Amec strinjal, da se njegovo ime bohoti na moskih zadnjicah in predvidevajmo, da se bodo moski kar grebli, da jih nataknejo nase, ampak kdo vse bo pa to videl?
  Bi morali izbrati taksne primerke s hudo seksi zadnjico, ki svoje spodnjice vsaj 1x dnevno pokazejo drugi osebi.
  Je pa najbrz dejstvo, da ta oseba zapisa ne bo spregledala in si zna naso firmo temeljito zapomniti.

 11. ta pametna je rekel/rekla:

  Torej – kdaj lahko pridem po nagrado?

 12. Saša je rekel/rekla:

  Tapametna, pa ja ne misliš, da si me premagala ;) ?

 13. Saša je rekel/rekla:

  Aja, paše to sem se spomnila ob branju ideje o zapisih na gatah; da tole res ne bo obrodilo sadov, če damo našim fantom. Vsaj moj naj bi gate kazal samo eni osebi pa še ta je že “prodana” Amecu :)

 14. Valter je rekel/rekla:

  Ker je Valter uspešno obranil Sarajevo je kot vsi ostali vojščaki človek brez idej. Mogoče kakšna pesmica, ampak danes ne, je prevroče.

 15. Saša je rekel/rekla:

  Valter; pa tko lušten avatar (slikico) imaš, ti pa brez idej! Le kaj so ti delali v Sarajevu, lumpi!

 16. Valter je rekel/rekla:

  Preveč čevapov, pa ne morem mislit….

Pusti odziv