CD-ji – odganjalci škorcev?

Pred tedni sem na sosedovi češnji poleg slastnih češenj opazila tudi cel kup CD-jev. Ni jih bilo težko zgrešiti, saj se je sonce odbijalo od njih. Imela sem namen zadevo fotografirati, potem pa me je čas prehitel. Glede na dež in točo, ki sta bila prisotna v teh dneh je bilo CD-jev na drevesu vedno manj, zdaj ni gor nobene češnje več (te so obrali), kot tudi CD-ja ne (te pa je, predvidevam, sklatil dol dež).
Sosed mi je razložil, da CD-ji odganjajo škorce, ki si drugače zelo radi postrežejo s češnjami. Kako zelo efektivna je bila ta poteza, ne vem, sosed je na to moje vprašanje rahlo zavzdihnil in povedal, da letos že v startu ni bilo veliko češenj.
Zanima me, ali bi celotno idejo lahko prestavili tudi na njive? Na palice navezali CD-je? Novodobno strašilo….


Mogoče vas zanima tudi:


Značke: , ,


13 odzivov na “CD-ji – odganjalci škorcev?”

 1. ta pametna je rekel/rekla:

  Jaz doma žal nimam njive, da bi lahko postavljala strašila. Okoli mene pa vse polno starih CDjev… Kaj naj z njimi?? Srce mi ne da, da bi jih metala v smeti… A kdo sploh reciklira tone in tone CDjev, ki se nam kopičijo?

 2. Darja je rekel/rekla:

  Pri nas tud tole prakticiramo in res ni ptičev.

 3. The bear je rekel/rekla:

  Draga Simona!!

  Tvoj prispevek je prišel malo prepozno, da bi zadevo sprobala, ampak si bom zapomnila za naslednje leto….
  rada berem tvoje prispevke, še posebej mi je bil pri srcu tisti z izgubljenim cd-jem skupine U2.(samo sestrici pa le prizanesi na vsake toliko časa)Komaj čakam tvoj naslednji prispevek!!!

  lp Bear

 4. Valter je rekel/rekla:

  Itak!

 5. Saša Ličen je rekel/rekla:

  Aha, v tem je stvar. Jaz sem se pa ravno letos na morju spraševala, čemu izobešeni CDji nad “kakor enim” vrtom, kjer razen suhe trave ni bilo ničesar. Mogoče pa odganjajo še koga drugega kot le škorce, saj se na tem vrtu ni dalo pobrati prav ničesar. Lahko pa da so še ostanek časov, ko je vrt vseeno imel kakšen pridelek.

 6. Simona je rekel/rekla:

  Saša, potem je očitno zadeva že znana in se uporablja že “world wide” :)
  Ta pametna: stopi do bližnjega kmeta in mu prodaj idejo o nadomestku strašila. Drugače pa mislim, da obstajajo neki posebni kontejnerji za reciklažo CDjev, ampak ne me vprašat kje se nahajajo.

 7. Tilen je rekel/rekla:

  Ha, bejbe … pozabljat ena narcisoidne tiče, ki se pa v CD -je hodijo gledat! Take pa s z obešanjem CD -jev samo privabljate!

 8. Sunnysideup je rekel/rekla:

  Kje pa jaz živim, da svoj živi dan nisem tega ne videla ne slišala… Tilen, pa ravno sem hotela reči, če odganjajo tudi nadležne oboževalce, meni bi tak ukrep kar prav prišel ;-)

 9. Simona je rekel/rekla:

  Tilen: mogoče je pa taktika naslednja: narcisoidne ptičke se hodijo gledat v cd-je in vidijo, da imajo kilco, dve preveč, in se češnjam rajš odrečejo… :)

  Sunnysideup: nadležne oboževalce znaš pa s kakšnimi cd-ji samo še bolj privabljat — pol lahko hitro najdejo temo za pogovor ;)
  lahko pa probaš in poročaš.

 10. šeldi je rekel/rekla:

  Iz praktičnega nasveta ste prišli na popolnoma drugačno težavo!
  Tilen…pa ja ne govoriš iz svojih izkušenj?
  Sunnysideup…probaj, ampak po mojem bo rezultat ravno obraten.Si predstavljaš sebe, odeto v CDje? Nadležnih tičev oh in sploh :)

 11. Tilen je rekel/rekla:

  Simona, bi rekel, da se psihologijo hujšanja zares spoznaš! Argument mi je zaprl g****. Sunnysideup: ti pa imej v svoji ženski torbici vedno pri roki en kup CD -jev Damjana Murka. Mislim, da s tem odženeš še najvztrajnejše obiskovalce.
  Šeldi: naah, kdo pa še govori iz svojih izkušenj. Vedno se dogaja prijateljem in njihovim (impotentnim) znancem in kolegom ;)

 12. Simona je rekel/rekla:

  Tilen & Sunnysideup: zna bit, da CD-ji Damjana Murka marsikaterega (”normalnega”) odvrnejo. se mi pa poraja vprašanje, kaj se zgodi z gorečimi oboževalci Murka v takem primeru? :)

 13. Saša je rekel/rekla:

  No, Simona tako desperate pa najbrž ni nihče, da bi se sekiral, če odbije kakšnega gorečega Murkovega oboževalca!:)
  Predstavljaj si scenarij, da sta si dva všeč, se razvije resna zveza, dobita celo otroke … in potem gre cela družina na dopust in v avtu poslušajo kakšno glasbo? Murka, seveda!
  Pa to je zavestno zavajanje in napeljevanje v mučenje nedolžnih človeških duš! :)

Pusti odziv