Dober vodja

Moj šef je jasno moškega spola, srednjih let,  po prsih malo kosmat, ritko okroglo in čvrsto, vsak dan mi skuha kavico tam nekje okoli 10.00 ure, ko počasi prilezem v službo, nato malo poklepetava, mi pove kakšen vic in me pusti naslednji dve uri pri miru, ko pa je itak že čas za kosilo….
Kako pa je vam slišati tole? Meni obupno! Doolgoočasnoo! Čeprav tisti del o dobri ritki, sploh ni slab Roll

Mnogokrat sem razmišljala o tem kakšnega šefa si želim. Kakšne so moje predstave o dobrem vodji…..
Definitivno si želim nekoga, ki me bo znal voditi, usmeriti, bo poslušal moje ideje, mi odpiral vrata za nove izkušnje, ustvaril vzdušje, kjer bo prišla na plan moja kreativnost, ustvaril pogoje, kjer se bom dobro počutila…  Ni težko prilesti do položaja vodje, težko je biti dober vodja. To slednje pa uspe le zelo majhni peščici ljudi. Pred kratkim sem poslušala nekaj odličnih CDjev dr, Johna Maxwella in izvedela veliko o dobrem vodenju ter kako postati dober vodja. Priporočam vsem, ki ste na vodilnih položajih, pa naj bo to v službi, ali pa doma (pa čeprav ste »šef« le svojemu partnerju, otroku ali pa hišnemu ljubljenčku ROTFL). Dober vodja = dobri zaposleni = dobro podjetje; to drži kot pribito.
Jaz sicer nisem šef, vendar pa imam dobro službo v dobrem podjetju z dobro vodjo. In kako to vem? Ker zjutraj vstanem in si rečem: »Juhej, v službo grem!« Takoj, ko tega ne bo, bom vedela, da okolje ni dobro zame.


Mogoče vas zanima tudi:


Značke: , , ,


31 odzivov na “Dober vodja”

 1. Šeldi je rekel/rekla:

  Tole se sliši sanjsko….iščete še koga za v službo? Iščem namreč job….

 2. Saša je rekel/rekla:

  Ej, Šeldi, Nada je že nekaj časa doma, ker si je nesrečno poškodovala nogo. Lahko je takole “s polno ritjo srat” oz. hvaliti šefa, ko ga že dolgo sploh nisi slišal, kako napenja glasilke :)

 3. ta pametna je rekel/rekla:

  In kje naj dobimo tegale dr. Johna Maxwella? Je tudi on takole postaven? :-)

 4. Saša je rekel/rekla:

  Nada; boš ti povedala tapametni, kako je s stricem John Maxwellom?

 5. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Jaz sem zelo navdušena nad tem izjemnim govorcem John C. Maxwell-om, da mi je v veselje povedati še kaj več o njem, čeprav postave ne bi komentirala, saj so okusi različni.
  John C. Maxwell je priznan strokovnjak na področju vodenja in sicer na svetovnem nivoju. Predava največjim podjetjem, mednarodnim vladam, vojaški akademiji…itd. Po domače bi rekla, da je noro pameten in razgledan tipček. Zaenkrat je v slovenščino prevedenih 6 njegovih knjig. Srćno pa upam, da se bo kmalu realiziral tudi en naš projekt in bodo končno na trg prišli tudi njegovi prevedeni govori na CD-jih. Ta pametna, če boš še obiskovala našo spletno stran, sem prepričana, da boš med prvimi, ki bo izvedela kaj več tudi o tem. Ostani na vezi! :-)

 6. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Draga Šeldi… kot si izvedela, sem trenutno doma z eno nogo v zraku, torej na bolniški. Oceni sama, kakšno službo moraš imeti, da tudi, ko si doma, ne moreš zdržati brez stika z zaposlenimi. Kot verjetno že veš, “dobro službo” naredijo ljudje; ljudje pa so dobri zaradi dobre vodje. In ja, dandanes je težko najti dober, zdrav kolektiv… Glede novega zaposlovanja, pa žal nisem pravi naslov…

 7. Šeldi je rekel/rekla:

  Saša, hvala za nasvet. A si ti tud tam zaposlena?

 8. ta pametna je rekel/rekla:

  Hvala Nada. Bom probala dobit kakšno njegovo knjigo medtem, ko čakam na CDje.

 9. Tilen je rekel/rekla:

  Tile Maxwellovi CD-ji so pa bolj hot kot sveže žemljice …

 10. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Ja Tilen. Sem prepričana v to. Čeprav bom zdajle najprej pojedla eno žemljico, potem pa poslušala kakšen njegov CD, pa vam mogoče napisala še kaj slišanega…

 11. ta pametna je rekel/rekla:

  Samo tok, da javim… sem šla v knjižnico in sem si že izposodila njegovo knjigo…

 12. Sunnysideup je rekel/rekla:

  Maxwell je car. Pika. sicer se včasih vprašam, ali je bolj kot kaj drugega le poklicni govorec ali pa je resnično tako odličen vodja kot uči. Je namreč tako fenomenalen govorec, da bi mimogrede lahko bil tudi ameriški predsednik, tisti itak vsi po vrsti lahko kandidirajo za oskarja.
  Kakorkoli že je z njim, njegove knjige in cd-ji so vredni vsakega penija, na toliko uporabnih nasvetov, znanja in informacij na enem kupu redkokdaj naletimo.
  Danes me je razveselil z naslednjim: “Odločitve pripomorejo k temu, da začnemo. Disciplina nam pomaga, da končamo.” V nadaljevanju razpravlja o bolečini discipline in sladkosti dolgoročnih učinkov.
  Bom še malo pobrskala in postregla s še kakšnim biserom.

 13. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Oooo, še nekdo, ki mu je ta gospod zelo všeč. Saša, še malo, pa boš lahko začela razmišljati o ustanovitvi Maxwell kluba oboževalcev v Sloveniji. Kaj naj rečem. Kdor ga ni vsaj enkrat v življenju poslušal ali bral definitivno ne ve koliko zamuja. Sem pa zadnjič poslušala govor ene uspešne poslovne ženske iz Slovenije, ki je imela to priložnost, da ga je v živo poslušala in ga ni mogla prehvaliti. Khm, jaz bi tudi…. smrk, smrk.

 14. Ozi je rekel/rekla:

  Ej folk, men je pa on čist mim. En prist al kaj je že. Prodaja luft tko k vsi. Ne razumem na kaj ste padli.

 15. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Tudi drugačna mnenja so dobrodošla, čeprav iz tvojega komentarja ne vem, zakaj in kaj ti v bistvu ni všeč.

 16. Ozi je rekel/rekla:

  Usi prodajajo nekej, da bi bli bolši…zame je to en luft. Tud tale stric izkorišča nesamozavest folka za svoj zaslužek. Sej ne rečem, da ljudje nimamo problemov, ampak mi gre fejst na živce, k pol vidim kako eni na ta račun služju. Nada, pa ti men povej, zakaj je pa teb tako sedu.

 17. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Kok sem pa žalostna, ko preberem kaj takega… Mislim, da bo to ena izmed prihodnjih tem o kateri bom pisala – je za razmislit. Zakaj hudiča smo Slovenci rojeni zato, da pljuvamo druge, namesto da bi delali na tem, da bi sebe povzdignili nad druge?? Pri tvojem prvem komentarju sem tvoje mnenje še sprejela, pri tem drugem pa žal vidim, da je tvoja razlaga kar nekaj. Žal je očitno, da ne poznaš njegovih knjig in govorov. Ti pa svetujem, da svojo energijo jeze raje usmeriš v kaj bolj koristnega. Pojdi pred ogledalo, nasmej se in mogoče ti bo dan lepši :-)

 18. mimoidoča je rekel/rekla:

  Prvič na tem blogu. Za tega Maxwella sicer prvič slišim, ampak po sliki sodeč je pa dober tip – bi bil za ponucat.

 19. Ozi je rekel/rekla:

  Nada, kva si pa zdej užaljena. Ti o nemu pač misliš sam tabol, jaz pa ne, sva s pač različna. Drugač pa, jaz se ne rabm gledat v ogledalo, mam vsak dan lep. Dan je tak kakršenga si nardiš. Mogoče maš pa ti dons mal slabšga

 20. Nada Lampič je rekel/rekla:

  Ja, okusi so si pač različni – hvala bogu, saj bi bilo drugače sila enolično in skrajno dolgočasno. Kot sem že rekla, hvala za tvojo drugačnost in drugo mnenje, škoda le, da gre za neutemeljeno govorjenje. Saj veš: Živi in pusti živeti! Sem vesela, da je vsak tvoj dan lep.

 21. peter je rekel/rekla:

  ja, od šefa je odvisno, če bo “juhej”. pa tega mnogokrat ni. v moji prejšnji službi mobing, v sedanji – na robu mobinga. jap. žal. edina sreča je, da uživam v tistem, kar delam. edina sreča. aja, pa večina sodelavcev je fajn. zelo fajn.

 22. Nada je rekel/rekla:

  Zelo mi je žal, ko slišim take zgodbe… Mogoče bi bilo tu na mestu, da se javno zahvalim mojemu šefu – pardon šefinji…kako že rečejo? Hvala, ker si… :-) Saša, ko pa slučajno tole bereš, ali lahko by the way vprašam, če grem lahko na dopust? :-)
  Peter, želim ti veliko moči pri reševanju problemov!

 23. Saša je rekel/rekla:

  Joj, Nada kolk cukra?! :) ok za dopust …. a o povisici se bova pa v pisarni pogovarjali? :) )

 24. Nada je rekel/rekla:

  …Okay, če že vztrajaš, se pa lahko tudi glede povišice pogovoriva… :-)

 25. Saša je rekel/rekla:

  Nada; valjda. In to narediva kar preko neta, da bodo vsi ostali slinasti in fovš. Boš videla koliko lepih in cukrastih postov bo potem na našem blogu :)
  No, pa mogoče še kakšnemu outsiderju pade na pamet, kako se hitro in enostavno pride do povišice.
  Sicer pa Nina tudi ve, kako se temu streže, a ne ;) ?

 26. Tija je rekel/rekla:

  Sliši se prav luštno. :-)

 27. Nina je rekel/rekla:

  O, ja! Nada, ti dam hint, kako šefu zlezeš nekam … preprosto, zajebeš jagode :P

 28. Saša je rekel/rekla:

  Nina, kaj naredis z jagodami?! A to se tako rece, ce jih parkrat prineses sefu v sluzbo? :)

 29. Nina je rekel/rekla:

  A ti misliš, da so jagode vesele, če morajo v službo?!?

 30. Sonja je rekel/rekla:

  Jst bi tudi takega šefa, sliši se noro fajn :)

 31. Nada je rekel/rekla:

  Jaz se še vedno oklepam tistega slavnega reka: “Upanje umre zadnje!” :-)

Pusti odziv